• contact@culmea.ro
  • +40 725 178 322

Despre noi

  • 2021-06-21 16:23:09
  • Publicat de : culmea.ro

Suntem Florin si Florentina Ionita, cu peste 10 ani de experienta in domeniu va aducem in fata celor care doresc sa ne cunoasca produse ce genereaza beneficii obtinute din calitatile functionale ale naturii, ale mediului ce ne inconjoara si care daca este tratat cum se cuvine, cu atentie si responsabilitate, ne face pe zi ce trece oameni mai frumosi. 

Totdeauna am fost atrasi de natura, de linistea si sunetele ei, de calitatile curative ale plantelor pe care le vedeam puse la uscat in podul bunicii. 

In zilele frumoase, fara griji, dar pline de energia necontenita a copilariei foloseam sapunurile facute de bunica ce culegea cu grija menta si pelinul atat de necesare in realizarea acestora. Avea o zi pe an, o zi inainte de care se uita la apus pe cer sa vada daca "se uita soarele inapoi" citind astfel vremea buna de a doua zi. Dupa tot acest preambul de-a dreptul ritualic decreta scurt: "Maine facem sapunul!". Totul se desfasura ca un ritual, metodele de lucru erau empirice, cazan mare, flacara, atata apa, atata soda la galeata de untura, ore de procesare termica, ore de rabdare, cutitul mare pentru taiere si pastrare in pod ( spatiu ventilat si ferit de lumina directa a soarelui ). 

Au trecut decenii, pasii ne-au purtat prin lumea larga, prin scoli inalte din orase mari, cu magazine imense ce comercializau o multitudine de produse de ingrijire, dar nu am uitat vreo clipa mirosul proaspat al plantelor medicinale si proprietatile acestora, ba mai mult, toti acesti ani i-am dedicat documentarii, pentru a putea supravietui natural intr-o lume plina de chimicale. 

Povestea Culmea a inceput acum multi ani, din nevoia de a folosi si a oferi celor dragi produse cosmetice naturale, facute din ingrediente de cea mai buna calitate. In tot acest timp am fost un mic producator de cosmetice, ne-am documentat continuu, am facut cercetare in teren si in laborator, am dezvoltat produse ale caror procese de productie corespund metodelor empirice de odinioara, pastrand grija si rabdarea, dar adaptand metodele de lucru la cele mai noi tehnologii si am hotarat sa dam o noua directie businessului nostru, devenind intreprindere sociala si realizand cosmetice naturale sustenabile, prietenoase cu omul, mediul si comunitatea.

Am invatat multe, dar cel mai important dupa toti acesti ani, am ajuns sa avem onoarea si satisfactia de a oferi clientilor nostri produse bine facute, din ingrediente de cea mai buna calitate, atent alese de pe pietele internationale, importate direct, pentru a putea genera produse benefice pentru piele, dar cu cel mai bun raport calitate pret.