• contact@culmea.ro
  • +40 725 178 322

De ce sa alegi balsamul de buze natural?

  • 2022-02-23 21:23:54
  • Publicat de : culmea.ro

    Stii ce contine balsamul tau de buze? Poti citi toate ingredientele de pe eticheta, fara sa cauti intr-un dictionar? Daca nu, atunci e momentul sa-ti faci timp pentru gasirea unei alternative naturale pentru ingrijirea buzelor tale!
    Pielea de pe buze este foarte sensibila si necesita o atentie speciala. Atunci cand cautam un balsam natural, trebuie sa avem in vedere ca acesta trebuie sa penetreze stratul pielii, nu sa ramana doar la suprafata ei. 
    Uleiurile si unturile pe care le folosim in balsamurile noastre de buze sunt naturale, alese cu o deosebita atentie si patrund adanc in celulele pielii. 
    Fiecare reteta este conceputa tinand cont de proprietatile de calmare, hranire, hidratare si regenerare cutanata  a ingredientelor.
    Cand cauti un balsam natural de buze, este bine sa urmaresti urmatoarele aspecte.
    Este foarte important sa alegi un balsam de buze cu ingrediente benefice. Ceara de albine naturala ajuta la retinerea apei in piele, cicatrizeaza si regenereaza, iar uleiurile vegetale si unturile natural aflate intr-un balsam de buze de o calitate superioara catifeleaza, hidrateaza, regenereaza si protejeaza buzele.
    In afara celor de mai sus, exista si ingrediente care trebuie evitate:
- Aromele artificiale si colorantii pot provoca iritarea buzelor;
- Alcoolul provoaca uscarea tegumentului;
- Camforul poate provoca uscare si iritare;
- Petrolatum jelly este o substanta obtinuta din petrol brut. Sufoca pielea si impiedica absorbtia oxigenului.
- Parabenii si alti conservanti sintetici pot provoca tulburari hormonale, fapt demonstrat in urma  numeroaselor studii stiintifice efectuate pe animale.
   Iata  un pont, in special pentru sezonul rece: aplica balsamul natural pe buze inainte de culcare.  
   Pentru ca noaptea multi oameni dorm cu gura deschisa, buzele lor se usuca mai repede. S-a constatat ca aplicand balsamul inainte de somn, la trezire, buzele sunt mai moi si mai hidratate.

    Fa o incercare, mai ales in timpul iernii!